Oznamy mesta

Preventívne protipožiarne kontroly

Mesto Banská Bystrica oznamuje občanom, že počas mesiacov september až november 2024 sa budú v mestských častiach Kremnička,  Majer, Rudlová, Sásová a Senica v zmysle § 23 a § 24 zákona č. 314/2001 Z. z. a vyhlášky č.121/2002 Z. z.  vykonávať preventívne protipožiarne kontroly a to v objektoch rodinných domov vo vlastníctve alebo v užívaní fyzických osôb. Kontroly budú vykonávané prostredníctvom členov kontrolnej skupiny písomne poverených primátorom mesta Banská Bystrica.

Každý vlastník alebo užívateľ nehnuteľnosti je povinný umožniť kontrolnej skupine protipožiarnu kontrolu svojej nehnuteľnosti s výnimkou obytných miestností. Pri prehliadkach sa kontroluje predovšetkým suterén domu, pivnice, povaly, komín, garáže a ďalšie priestory s nebezpečenstvom vzniku požiaru. Protipožiarne kontroly slúžia predovšetkým ako prevencia proti vzniku požiarov a ich účelom je upozorniť vlastníkov stavieb na možné nebezpečenstvá vzniku požiarov.

V prípade, že vlastník nehnuteľnosti odmietne vykonanie kontroly, členovia kontrolne skupiny vykonajú záznam o odmietnutí.