Aktuality

Banská Bystrica žije tento týždeň nielen veľkým, ale aj malým futbalom

IMG-2164

V úvode týždňa si mohli všetci fanúšikovia futbalu vychutnať jedinečnú futbalovú atmosféru víťazného zápasu Slovensko – Belgicko vo FanZóne na Námestí SNP. Športom budeme žiť aj v závere týždňa, keď sa Banská Bystrica stane už po tretí raz dejiskom Majstrovstiev Slovenska v malom futbale. Na Mestskom mládežníckom štadióne v Radvani – Kráľovej si počas štyroch dní, od štvrtku 20. júna do nedele 23. júna, zmeria sily viac ako 136 tímov v piatich kategóriách, pričom mesto pod Urpínom bude reprezentovať až 19 z nich. Cez víkend bude premávať z Námestia SNP do dejiska podujatia aj turistický vláčik Neusohl Express.  

Mestský mládežnícky štadión v Radvani-Kráľovej sa už pravidelne stáva národným centrom organizovania veľkých futbalových turnajov. Vo štvrtok odštartujú Majstrovstvá Slovenska v malom futbale v kategórii žien. Športové zápolenie bude pokračovať v piatok futbalovými zápasmi detí. Zabojujú v ňom žiaci v kategóriách U9, U11, U14 a U16. V rovnaký deň sa odohrá aj finálový deň Stredoškolskej ligy. V hlavnej kategórii sa na futbalovom ihrisku v Radvani-Kráľovej odohrajú počas víkendu 22. – 23. júna  boje v kategóriách muži a 40+. Podrobné informácie k podujatiam sú dostupné na detskaliga.sk, stredoskolskaliga.sk, majstrovstvaslovenska.sk a bbzmf.sk

Za spoluorganizátora môžem povedať, že organizácia takéhoto podujatia je pre mesto aj región prínosom. Po športovej stránke je to aj pre družstvá z Banskej Bystrice výborná konfrontácia s tímami z celého Slovenska. Samozrejme, že za podujatím je aj veľa príprav a množstvo rokovaní, no výsledkom sú spokojné a šťastné tváre účastníkov od najmladších kategórií až po seniorov, pretože pre nás všetkých je malý futbal, veľká vášeň,“ hovorí Lukáš Berec, predseda Banskobystrického zväzu malého futbalu a zároveň spoluorganizátor podujatia.

V sobotu odvezie všetkých fanúšikov malého futbalu z Námestia SNP do dejiska podujatia turistický vláčik. Svoju jazdu začne o 8:30 hod. a  všetkým záujemcom bude k dispozícii do 12:30 hod. V nedeľu vyštartuje z banskobystrického námestia do Radvane o 10:00 hod. Využiť presun z centra mesta na Mestský mládežnícky štadión bude možné do 14:30 hod.

Som veľmi rád, že po roku budeme môcť osláviť sviatok malého futbalu už po tretí raz v našom meste športu. Teší ma, že z roka na rok sa na podujatí s celoslovenským dosahom predstavuje viac detských tímov zo základných škôl, o čom svedčí aj počet zúčastnených družstiev v tomto ročníku. Pozývam všetkých futbalových nadšencov, aby prišli povzbudiť začínajúce športové talenty, ale aj skúsených športovcov. Nevynechajte štyri dni plné nabitej športovej atmosféry a pohodovej nálady,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Záver júna bude zas Mestský mládežnícky štadión hostiť najväčší amatérsky turnaj v malom futbale – Iná liga CUP 2024. Po úspešnom minuloročnom pilotnom ročníku sa očakáva počas víkendu 29. a 30. júna účasť až 64 tímov z celého Slovenska.

 

Mgr. Zdenka Marhefková, PhD.
hovorkyňa primátora

 

 

Galéria