Aktuality

Začína sa rekonštrukcia Družstevnej ulice na Uhlisku

IMG_7813

Po rozsiahlej rekonštrukcii ulice Na Uhlisku pokračuje samospráva s ďalšími stavebnými prácami súvisiacimi so zriadením novej rezidentskej zóny. V mestskej časti Uhlisko sa v týchto dňoch začína obnova obojsmernej cesty na Družstevnej ulici, na ktorú mesto vyčlenilo cca 60 000 eur. Realizáciou viacerých opatrení samospráva zlegalizuje parkovanie na ďalšej ulici v tejto lokalite.

Do obnovy ulice Na Uhlisku investovala samospráva cca 240 000 eur. Práce sa zamerali na výmenu asfaltových povrchov, realizáciu odvodnenia a v podstatnej časti aj na výmenu podložia, ktoré bolo nestabilné. Po stavebných úpravách bola cesta zjednosmernená, vďaka čomu mesto navýšilo počet parkovacích miest a v časti vytvorilo možnosť legálne na nej zaparkovať po oboch stranách.

Aktuálne začíname aj s rekonštrukciou vozovky na Družstevnej ulici, na ktorej opravíme povrch, vymeníme staré obrubníky a obnovíme bezbariérové vstupy k jednotlivým bytovým domom. V súčasnosti parkujú obyvatelia v tejto lokalite nelegálne a v rozpore s dopravnými predpismi. Vďaka obnove, novému dopravnému značeniu a realizácii tzv. výhybne určenej pre vyhýbanie sa automobilov, tieto miesta legalizujeme. Na ulici tak parkovanie ostane zachované tak, ako je tomu aj v súčasnosti. Všetkých obyvateľov chcem poprosiť o trpezlivosť a rešpektovanie prenosného dopravného značenia. Verím, že práce budú plynule napredovať,“ hovorí primátor Ján Nosko.

 Súčasťou rekonštrukcie Družstevnej ulice bude aj oprava jednostranného chodníka s bezbariérovou úpravou a posunutie kontajnerového stojiska tak, aby na tejto ulici bolo možné vyznačiť čo najviac parkovacích miest. K úprave dopravného značenia pred kontajnermi dôjde aj na ulici Na Uhlisku, kde na základe požiadavky obyvateľov pribudnú v tomto priestore ďalšie legálne parkovacie miesta. Počas leta sa podarilo obnoviť aj povrch parkoviska Mičinská, ktoré slúži v mestskej časti Uhlisko ako záchytné parkovisko. Samospráva na ňom zároveň vyznačila 125  parkovacích miest.

Pomaly sa rozbieha nová hokejová sezóna a so zavedením rezidentskej zóny na Uhlisku sme chceli vyjsť v ústrety hokejovým fanúšikom. Na záchytnom parkovisku budú môcť počas hokejových zápasov zaparkovať  bezplatne,“ dopĺňa Jakub Gajdošík, 1. zástupca primátora.

 

Zdenka Marhefková
hovorkyňa primátora

 

Galéria