Aktuality

21. september: Búracie práce na moste v Kremničke idú podľa plánu

FullSizeRender

18:00 hod. Búracie práce na moste v Kremničke naďalej napredujú podľa stanoveného harmonogramu. Do tejto chvíle sa podarilo odstrániť väčšiu časť mostného objektu. Pokračuje sa v búraní poslednej štvrtiny mosta, a tak isto aj pilierov, zároveň je odvážaná sutina. Som presvedčený, že zajtra budú búracie práce ukončené, rovnako ako bude odstránená aj suť tak, aby NDS mohla zrealizovať všetky úkony vedúce k sprejazdneniu R1-ky. S obdivom možno sledovať profesionalitu a koordináciu všetkých zainteresovaných. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a veľmi ústretovo pristúpili k riešeniu tejto akútnej situácie. Ďakujem,“ povedal primátor Ján Nosko po večernej obhliadke staveniska.

14:00 hod. Krátko po druhej hodine popoludní sa podarilo zbúrať celú strednú časť mosta. Zvyšné časti by mali padnúť v priebehu hodiny. Následne sa začne s búraním pilierov a upratovaním. Našim cieľom je zvládnuť všetko v takom čase, aby bola v pondelok ráno rýchlostná cesta R1 opäť prejazdná. Ďakujeme všetkým za maximálne nasadenie.

 

10:00 hod.Zhotoviteľ od prevzatia staveniska nepretržite pracoval počas včerajšieho večera i noci. V nočných hodinách bola zhotovená ochranná vrstva rýchlostnej cesty pod mostom. V skorých ranných hodinách sa začalo so samotnou demoláciou mosta. Výsledkom búracích prác do tejto chvíle je odstránenie polovice mostného objektu. Chlapi pracujú 24 hodín denne v štyroch zmenách. Na stavbe sú 4 pásové rýpadlá a nákladné stroje na presun vybúranej hmoty. Ak to pôjde takto aj naďalej, podvečer by mohol byť celý most odstránený a následne sa začnú búrať jeho bočné piliere. Robíme všetko preto, aby mohla byť rýchlostná cesta R1 sprejazdnená do pondelkového rána,“ povedal primátor Ján Nosko ráno na mediálnom brífingu.

 

Zdenka Marhefková
hovorkyňa primátora

Galéria