Aktuality

Mesto neplánuje výstavbu nájomných bytov na Severnej ulici

severna1-848x485

Téma nájomných bytov pre mladých ľudí je v Banskej Bystrici stále aktuálna. Už v minulosti boli preto vytypované lokality, ktoré sú vhodné na takúto výstavbu. Počas posledných dní sa v médiách a na sociálnych sieťach šíria nepravdivé informácie o tom, že mesto Banská Bystrica plánuje vybudovať nové nájomné byty na Severnej ulici, s čím zásadne nesúhlasíme.

Súčasné vedenie mesta nikdy neavizovalo žiadne plány na výstavbu tohto typu budovy v uvedenej lokalite.  Tento zámer prezentoval súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Igor Kašpera vo svojom videu počas predvolebnej kampane, keď sa uchádzal o post primátora. S týmto jeho zámerom nemá mesto Banská Bystrica nič spoločné.

Pokiaľ ide o zmeny a doplnky v územnom pláne, pripomienky mesto ešte len bude  vyhodnocovať, a to v najbližšom období. Samozrejme, budeme prihliadať najmä na názory obyvateľov dotknutej lokality. Chceme tiež zorganizovať stretnutie so zástupcami petičného výboru a ubezpečiť ich, že mesto urobí všetko preto, aby vyhovelo ich požiadavkám.

Samozrejme, samospráva má potrebu budovania nájomných bytov, nakoľko cítime dopyt napríklad zo strany mladých rodín. Rozširovanie mesta so sebou prináša aj zvýšené nároky na budovanie infraštruktúry, osvetlenia a všetkého, čo k obytným zónam patrí. Pri využití plôch v rámci obytných častí, ktoré sú vhodné na výstavbu nájomných bytov tieto  náklady odpadajú. Nebude to však na Severnej ulici, ako nesprávne uvádzajú niektoré médiá, ale v iných lokalitách, ktoré sme si vytypovali a sú na tento účel vhodné.

 

Mgr. Dominika Mojžišová

hovorkyňa primátora